1 min

Tags in dit artikel

, ,

De saga omtrent de overname van Yahoo door Microsoft is nog steeds niet ten einde. Yahoo heeft het gezamelijke voorstel van Microsoft en investeerder Carl Icahn verworpen. Volgens het zittende bestuur is het plan niet in het beste belang van de aandeelhouders.

Omdat Yahoo slechts 24 uur de tijd kreeg om na te denken over het aanbod, welke een opsplitsing van het bedrijf inhield, was dit veel te kort dag voor het bedrijf. Volgens Roy Bostock, voorzitter van de raad van bestuur van Yahoo, weerspiegelde deze ’take it or leave it’-houding precies de arrogantie van Microsoft.

Yahoo heeft deze periode gebruikt om te overleggen met zijn financiele en juridische adviseurs en kwam tot de conclusie dat het voorstel niet acceptabel was.

"Microsoft en Carl Icahnn willen het bedrijf ontmantelen en het zoekgedeelte aan Microsoft te doen toekomen op voorwaarden die ten nadele zijn van onze aandeelhouders. We zijn bereid om onze aandeelhouders, en niet Microsoft en Icahnn, te laten beslissen wat in hun beste belang is en we kijken met het volste vertrouwen uit naar de stemming op onze komende aandeelhoudersvergadering", aldus Bostock.

Als Yahoo toch het voorstel had geaccepteerd om het bedrijf geheel te herstructureren, dan zou Microsoft het zoekgedeelte van het bedrijf in handen krijgen en Icahnn de rest.