1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Neelie Kroes, Eurcommissaris van Mededinging, heeft haar akkoord gegeven over de geplande overname van kaartenfabrikant Tele Atlas door TomTom. In totaal betaald TomTom 2,9 miljard voor deze transactie.

Eurocommissaris Kroes van Mededinging: "De markt voor satellietnavigatie is een belangrijke voor de consument. Na een diepgravend onderzoek naar verticale integratie van de marktpartijen kom ik tot de conclusie dat innovatie en concurrentie gewoon door zal gaan ná de overname. Consumenten profiteren van de overname omdat er nieuwe en innovatieve producten zullen verschijnen."

Volgens de Europese Commissie kan er geen concurrentievervalsing meer plaatsvinden en de consument ondervind geen nadeel van deze overname. Nu aan deze voorwaarden is voldaan mag TomTom de knip gaan trekken.

TomTom was al de grootste klant van Tele Atlas aangezien het bedrijf alle kaarten van Tele Atlas afneemt, maar ook Google maakt gebruik van Tele Atlas kaarten voor zijn Google Maps-applicatie.

Deze overname leidde nog niet tot een stijging van aandelenkoers van TomTom op de Amsterdamse beurs. Het aandeel Tele Atlas steeg wel 2,4 procent naar 29,86 euro.