De Zuid-Koreaanse chipfabrikant SK Hynix heeft een eerste stap gezet in de overname van het NAND flashgeheugen-portfolio van Intel. Inmiddels heeft SK Hynix toestemming gekregen van alle wereldwijde toezichthouders.

Volgens Reuters kan de Zuid-Koreaanse chipfabrikant de overname van de NAND-flashgeheugen business van Intel nu concreet maken. De wereldwijde toezichthouders, zoals die van China, die nog bezwaren konden opleggen, hebben inmiddels allemaal akkoord gegeven.

Onderdeel van de eerste fase, zo geeft de verklaring van de Zuid-Koreaanse fabrikant aan, is de betaling van een bedrag van 6,1 miljard euro (7 miljard dollar) als onderdeel van het totaalbedrag van de bijna 8 miljard euro (9 miljard dollar).

Uitbreiding NAND-productiecapaciteit

Met het afstoten van zijn NAND-activiteiten wil Intel zich meer gaan richten op zijn meer inkomsten genererende Optane-geheugenchips. SK Hynix ziet met de aankoop van Intel’s NAND-activiteiten een mogelijkheid de capaciteit voor het maken van NAND-chips verder uit te breiden. Deze chips worden vooral gebruikt voor het opslaan van data in smartphones en datacenterservers.

De door SK Hynix aangekochte NAND-activiteiten voor flash-geheugen en SSD-oplossingen van Intel worden ondergebracht in een apart bedrijf; Solidigm.

Tweede fase

Inmiddels zijn ook al de plannen bekend voor de tweede fase van de acquisitie. In deze laatste fase wordt de resterende 1,7 miljard euro (2 miljard dollar) betaald. Deze fase omvat de laatste Intel assets op het gebied van NAND-technologie, zoals intellectueel eigendom en de medewerkers die worden overgenomen. Deze tweede fase moet uiterlijk in maart 2025 zijn beslag krijgen.

Tip: Intel verkoopt NAND-divisie aan SK Hynix