2min

Cradlepoint, een leverancier van cloudgebaseerde LTE- en 5G-connectiviteit, en Juniper Networks gaan samenwerken voor het koppelen van 5G-connectiviteit aan bedrijfsnetwerken.

Het doel van de samenwerking is de vaste en draadloze netwerk- en edge-omgevingen van bedrijven te versterken met 5G-connectiviteit. Hiervoor gaan ze het Mist AI-portfolio van Juniper Networks voor campusterreinen en bijkantoren voorzien van de 5G-connectiviteitsoplossingen van Cradlepoint. Dit biedt klanten straks uitgebreide SD-WAN-functionaliteit in combinatie met 5G-technologie voor het makkelijker en betrouwbaarder opzetten van verbindingen op externe locaties, inclusief eenvoudiger beheer en probleemoplossing.

Beide bedrijven zien de uitbreiding van SD-WAN met 5G vooral als een goed oplossing voor de retailsector. Met de extra 5G-connectiviteit kunnen deze bedrijven makkelijker pop-up netwerken creëren voor een betere klantenervaring. Daarnaast kunnen zij connectiviteit bieden op die locaties waar WAN-connectiviteit geen optie is.

NetCloud-oplossing van Cradlepoint

Binnen het aanbod wordt het Mist AI-portfolio geïntegreerd met de NetCloud-oplossing van Cradlepoint. Deze laatste oplossing biedt klanten via open cloud API’s meer inzicht in hun netwerken, verbetert de bedrijfscontinuïteit en biedt inzichten die ‘onmisbaar’ zijn voor het optimaliseren van de gehele gebruikerservaring.

Interoperabiliteit met Juniper Mist AI-portfolio

Juniper Networks optimaliseert zijn Mist AI-portfolio van hardware en diensten voor interoperabiliteit met het portfolio van Cradlepoint. Hierbij gaat het onder meer om de Juniper Mist Wireless Assurance en Indoor Location Services, de Juniper Mist Wired Assurance Service en access switches uit de EX-serie en de Juniper Mist WAN Assurance, secure services gateways uit de SRX-serie en Session Smart Routers. Ook de virtuele assistent Marvis voor de oplossingen van de 5G-connectiviteitsspecialist worden aangepast.

Tip: Wireless WAN verstevigt complexe WAN-omgevingen