Juniper Networks werkt met Ericsson aan integrale oplossing voor 5G

Juniper Networks en Ericsson hebben hun samenwerking uitgebreid. De twee bedrijven willen samen een integrale en centraal beheerde oplossing voor 5G-transport af gaan leveren. De oplossing moet gebaseerd zijn op complementaire technologie van de bedrijven.

Met die integrale oplossing moeten de twee bedrijven nieuwe netwerkdiensten kunnen gaan aanbieden, maar ook grip houden op de groeiende complexiteit. Het wordt voor operators steeds lastiger om het mobiele transportnetwerk op kostenefficiënte wijze te runnen, dankzij de toenemende connectiviteit, de groei van het netwerkverkeer en de steeds hogere verwachtingen van klanten.

Bovendien kan er meer druk op het netwerk gelegd worden door connected cars, augmented en virtual reality, 8K-videostreaming en andere eisen voor 5G-connectiviteit. Al die behoeften vragen volgens Juniper Networks en Ericsson om een hechtere integratie tussen de 5G-laag, core-laag en transportlaag van een mobiel netwerk.

Overstap vereenvoudigen

De twee bedrijven willen daarom de overstap naar 5G sterk gaan vereenvoudigen. De partners bieden een geïntegreerde oplossing aan, die de routeringstechnologie van Juniper voor geavanceerde WAN-services en IP-transport combineert met producten uit de Router 6000- en MINI LINK-reeks van Ericsson.

“Volgens de prognoses zal 5G de komende vijf jaar bijna een kwart van al het wereldwijde netwerkverkeer vertegenwoordigen”, stelt Manoj Leelanivas, Chief Product Officer bij Juniper Networks. “Door de combinatie van hun netwerktechnologie kunnen Juniper en Ericsson effectiever inspelen op de kansen die wereldwijd voor het grijpen liggen en de overstap van klanten naar volledig operationele 5G-netwerken vereenvoudigen.”

De oplossing moet gedistribueerde, centrale en gevirtualiseerde draadloze toegang mogelijk maken. Verder maakt de oplossing gebruik van het Unified Cybersecurity Platform van Juniper Networks, waarmee de 5G-infrastructuur beschermd moet worden tegen cyberdreigingen.

Ericsson

Het geheel wordt verenigd onder de paraplu van de beheer- en orchestration-oplossing van Ericsson. Juniper Networks krijgt op zijn beurt toegang tot de go-to-marketkanalen van Ericsson voor mobiele netwerken. Ericsson neemt de edge-, core- en beveiligingsoplossingen op in zijn integrale aanbod voor 5G-transport.