1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Siemens heeft besloten 17.150 banen te schrappen. Deze beslissing maakt het bedrijf om kosten te besparen.

Diverse Duitse kranten, waaronder De Süddeutsche Zeitung en Bild, spraken eerder al de verwachting uit dat er ongeveer twintigduizend banen op de tocht zouden staan. Volgens de vakbond IG Metall zou het echter gaan om ongeveer tienduizend banen.

De meeste banen worden in het management geschrapt. In Duitsland komen 6400 van de 130.000 banen te vervallen. De werknemers worden dit najaar op de hoogte gesteld van het grootste banenverlies dat Siemens gekend heeft. Siemens heeft op dit moment ongeveer 435.000 werknemers in dienst.

Siemens-topman Peter Löscher wil met deze kostenbesparende middelen tot en met 2010 ongeveer 1,2 miljard euro besparen. De beslissing is zogezegd gemaakt om geld te besparen en de stijgende prijs van grondkosten te kunnen dekken. Siemens ondervindt tevens last van de economie in Verenigde Staten. "We vragen voortaan van de administratieve diensten in het concern hetzelfde als wat de arbeiders in de fabriek al jaren nastreven: productiviteit en efficiëntie", aldus Löscher.