min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM heeft aangekondigd dat het ongeveer 13.000 van haar werknemers zal gaan ontslaan. Voornamelijk werknemers in West Europa zullen de ontslagronde gaan voelen.

Het ontslaan van al deze mensen en het herstructureren van het bedrijf nadien, zal het bedrijf een kleine anderhalf miljard dollar gaan kosten. Een deel van de mensen zal gedwongen onstlag moeten nemen en een ander deel vrijwillig of via natuurlijk verloop.
De acties zijn het gevolg van IBM’s slechte resultaten in het afgelopen financiële kwartaal. Daarin daalde de verkoop van mainframes met 16% ten opzichte van vorig jaar.
IBM’s hardware business groeide een kleine 0,2 procent.

Deze resultaten waren voor CEO Sam Palmisano reden om aggressieve maatregelen te nemen teneinde het bedrijf weer gezond te maken. Aan de aandeelhouders vertelde hij dat hij de bureaucratie binnen het bedrijf wilde uitbannen, maar die mening wordt echter niet gedeeld door veel van de werknemers.

Bronnen die dicht bij het bedrijf staan melden dat twee vestigingen in Duitsland en drie vestigingen in Sweden gesloten zullen worden. Verder zouden er ook een aantal banen in de rest van Europa verplaatst worden naar de goedkopere lonenlanden in Oost Europa.