min

Tags in dit artikel

, , ,

De soap rondom de overname van Yahoo door Microsoft komt maar niet ten einde. In een verklaring op de website van Microsoft laat het bedrijf weten dat het met het huidige bestuur van Yahoo niet tot overeenstemming kan komen.

Daarom wacht Microsoft met een nieuwe poging totdat er een nieuw bestuur is gekozen, dit zou eventueel kunnen gebeuren op de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering.

Ivesteerder Carl Icahn, die een groot aandeel heeft binnen Yahoo, sprak de afgelopen tijd veelvuldig met Steve Ballmer. Zij concludeerden dat een nieuw bestuur bij Yahoo nieuwe mogelijkheden zouden bieden.

Carl Icahn beloofde aan de aandeelhouders dat het, indien hij gekozen zou worden in het bestuur, een goede prijs zal afspreken voor het hele bedrijf, of alleen de zoekmachine-tak. Als voorbeeld wees hij naar de succesvolle overnames die Icahn in het verleden heeft gedaan. Toch laat hij de aandeelhouders weinig keuze: "Met het huidige bestuur komt er simpelweg geen onderhandeling meer met Microsoft."

Welke prijs het zal worden mag Icahn niet te veel over zeggen, hij mag Yahoo niet financieel vertegenwoordigen in gesprekken met Ballmer.