1 min

Het kleine en niet zo bekende bedrijf Gotuit Media heeft een aanklacht ingediend tegen Microsoft omdat Silverlight inbreuk zou maken op patenten van dat bedrijf.

De klacht werd ingediend op 2 juli bij de federale rechtbank van San Francisco. Vanwege de inbreuken is de softwarefabrikant nu opzoek naar schadevergoedingen en kostenvergoeding van de advocaten.

Hoewel Gotuit relatief onbekend is, is het een geduchte tegenstander van Microsoft. Gotuit wordt namelijk vertegenwoordigd door Spencer Hosie, een advocaat uit San Francisco die ook Burst.com succesvol verdedigde in een zaak tegen Microsoft. Hosie wilde geen commentaar geven op de zaak van Gotuit.

Het inbreuk van de patenten geschiedt vooral door Microsofts plan om Silverlight in combinatie met videometadata te gebruiken. Dit is speciaal nodig voor de website NBCOlympics.com. Microsoft Silverlight is een concurrent van Adobe Flash en wordt vooral gebruikt voor webvideo’s en rich internet applications.

Microsoft is nog niet op de hoogte gesteld van de zaak en kon dus ook nog niet reageren. Gotuit is gespecialiseerd in onlinevideo en -audio en richt zich vooral op het zoeken door die bestanden.