Microsoft sleept het Taiwanese bedrijf Primax Electronics voor de rechter wegens het schenden van patenten. Het bedrijf zou bij de ontwikkeling van haar muizen patenten schenden die in het bezit van Microsoft zijn.

Volgens Microsoft wordt deze stap alleen gezet als er twee jaar lang een belangrijk patent geschonden wordt. De softwaregigant ziet nu geen andere mogelijkheid meer dan een klacht in te dienen bij de ‘International Trade Commission’. Microsoft vraagt om een verbod op verkoop van de muizen in de Verenigde Staten.

Horacio Gutierrez, medewerker bij Microsoft, meldt dat meerdere bedrijven dit patent schenden, maar zij hebben allemaal geschikt met Microsoft. "We hebben Primax Electronics meerdere malen benaderd, maar de gesprekken mochten niet baten."

Microsoft klaagt het bedrijf aan voor ongeveer zeven verschillende patenten, welke te maken hebben met onder andere auto-detectie van poort-type en het TiltWheel. De vorige keer dat Microsoft een bedrijf aanklaagde wegens patentschending was in augustus 2006, de beide bedrijven schikten een paar maanden later. Toen moest Belkin zich verantwoorden tegenover de rechter.