min

Tags in dit artikel

, ,

Geheel onverwachts heeft Motorola het afgelopen kwartaal toch een kleine winst behaald. Motorola maakte verlies bij de mobiele divisie waardoor analisten geen winst hadden verwacht.

Vorig jaar maakte Motorola in hetzelfde kwartaal nog 28 miljoen dollar verlies. Nu heeft het bedrijf er een kleine winst van vier miljoen uit weten te trekken. Analisten hadden echter rode cijfers verwacht. Als gevolg van deze winst stegen de aandelen van Motorola maar liefst met 12,5 procent.

Bij de afdeling Home and Networks Mobility steeg de omzet met zo’n zeven procent, goed voor 2,7 miljard dollar. De afdeling Enterprise Mobility Solutions deed het ook goed. Hier steeg de omzet met zes procent tot twee miljard dollar. De mobiele telefoon-sector deed het iets minder goed. Er werden het afgelopen kwartaal zo’n 28 miljoen mobieltjes verkocht. Vergeleken met 2007 kwam dit neer op een daling van de omzet van maar liefst 22 procent, 3,3 miljard dollar.

Toch heeft Motorola het gepresteerd om in totaal meer winst te maken dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De analisten zijn waarschijnlijk verrast van de totale kwartaalomzet, deze is lager dan vorig jaar maar hoger dan was verwacht.