2min

Lenovo heeft het afgelopen kwartaal 14 miljoen smartphones verkocht waarvan er 10 miljoen voorzien waren van het Motorola-merk. Daarmee werden er twee keer zoveel Motorola-smartphones verkocht als in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Motorola heeft de goede verkoopcijfers voornamelijk te danken aan de Moto G 2014 (review), Moto X 2014 (review) en Nexus 6. Door de aantallen van Motorola en Lenovo te combineren komt het bedrijf op 14 miljoen exemplaren in het vierde kwartaal en dat is goed voor de derde plek op de smartphonemarkt achter Samsung en Apple, aldus Lenovo. In China staat het aantal pre-orders voor de Moto X inmiddels op 1 miljoen, dus het eerste kwartaal zal voor Motorola wederom een geslaagd kwartaal worden.

Motorola wist een omzet te behalen van 1,9 miljard dollar, de totale mobiele tak van Lenovo met onder andere de Lenovo-smartphones, Motorola-smartphones en Lenovo-tablets kwam uit op 3,4 miljard dollar. Lenovo doet ook nog steeds goede zaken op de pc-markt, in totaal verkocht het bedrijf het afgelopen kwartaal 16 miljoen computers wat neer komt op een stijging van 4,9 procent ten opzichte van vorig jaar en goed voor een marktaandeel van 20 procent. De pc-omzet kwam uit op 9,2 miljard dollar en een winst van 494 miljoen dollar.

Lenovo groeide als bedrijf ook flink en boekte een omzet van 14,1 miljard dollar, een stijging van 31 procent met vorig jaar en de nettowinst kwam uit op 253 miljoen dollar. Dat is dan weer 5 procent minder dan een jaar geleden, maar dat heeft voornamelijk te maken met de overname van Motorola.

Lenovo beschikt nog over 1,3 miljard dollar aan contanten waarmee het overnames kan doen, al kan het natuurlijk ook nog kiezen voor een financiering om een overname te doen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren echter flink wat overnames gedaan, de kans is groot dat ze even klaar zijn met grote overnames. Zo werd Motorola overgenomen voor 2,91 miljard dollar, maar ook de servertak van IBM voor 2,3 miljard dollar.