1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Aangezien ASUS haar doelstellingen voor de eerste helft van 2008 niet heeft kunnen waarmaken, heeft de fabrikant ondertussen al aangegeven dat het erg moeilijk zal worden om haar doelstelling voor geheel 2008 te bereiken.

Op een conferentie gaf Asus’ CEO Jerry Shen gisteren aan dat de minder goede resultaten vooral te maken hebben met de aardbevingen in China, samen met de malaise op de beurs. De verkoop in Europa viel dan weer tegen door de achteruitgang van de economie. Hij gaf echter meteen aan dat de verkoop in China en Europa vanaf juli weer begon te stijgen en er wordt verwacht dat die trend zich verder zal doorzetten.

Ondanks dat de verkoop zich langzaam herstelt, zal het volgens Shen niet meer mogelijk zijn om de verwachte 6,6 miljoen notebooks te verkopen, maar 6 miljoen verkochte eenheden is volgens ASUS’ CEO zeker mogelijk. Voor de Eee PC verwacht Shen zo’n 5 miljoen verkochte eenheden dit jaar.

Bovendien zal ASUS stappen ondernemen om de productiekosten van haar notebooks verder te doen dalen. Het zal een deel van de productie, dertig procent om precies te zijn, uitbesteden aan OEM-fabrikanten. Om welke fabrikanten het gaat, wil ASUS niet bekend maken.