1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft voor zijn nieuwe marketingcampagne besloten stand-upcomedian Jerry Seinfeld in te huren, zo meldt The Wall Street Journal vandaag.

Microsoft is van plan om driehonderd miljoen dollar te spenderen aan een nieuwe marketingcampagne ontwikkeld rondom de aangepaste slogan "Windows Not Walls" waarin zowel Seinfeld als Bill Gates een rol in zullen spelen. Seinfeld zal volgens The Wall Street Journal tien miljoen dollar mee naar huis nemen.

De softwaregigant is niet alleen van plan om zijn imago te verbeteren, maar ook dat van Windows Vista en de Zune. Tevens zullen ze, zoals gewoonte in de Verenigde Staten, de concurrent zwart maken. Zo zal er gewezen worden op het gesloten platform van Apple, en dan vooral dat van de iPod en iTunes.

Apple wrijft het verminderde succes van Microsoft al jaren in zijn gezicht met de Mac vs PC-reclamespotjes. De advertentiecampagne van Microsoft zal naar verwachting beginnen op vier september dit jaar en wordt geproduceerd door advertentiebureau TBWA/Chiat/Day.