2min

Tags in dit artikel

, , ,

ICT-dienstverlener Centric heeft in 2021 minder omzet geboekt. De onrust over eigenaar Gerard Sanderink is volgens CEO Johan Taams en CFO Patrick Rosengarten niet van invloed.

Uit de jaarcijfers over 2021 komt naar voren dat de Nederlandse ICT-dienstverlener in 2021 een totale omzet heeft geboekt van 423 miljoen euro. Dit is ongeveer 3 procent minder dan in 2020. De omzet van de ICT-dienstverlener daalt al enkele jaren. Wel steeg het bedrijfsresultaat van 16 naar 17 miljoen euro. Ook heeft het bedrijf veel eigen vermogen.

De dalende omzet wijten Taams en Rosengarten in gesprek met het FD aan minder detacheringsdiensten vanwege de recente pandemie. Ook heeft het bedrijf voor de supply chain-activiteiten last van het chiptekort. Hierdoor duurt het bijvoorbeeld langer om kassasystemen te leveren. Wel zag het bedrijf een toenemende vraag naar online dienstverlening door onder meer gemeentes. Hiervoor kon het bedrijf steeds meer schaalbare onlinediensten ontwikkelen en leveren.

Kwestie Van Rijbroek niet van invloed

Beide bestuursleden van Centric geven aan dat de situatie rondom eigenaar Gerard Sanderink voor het bedrijf geen rol heeft gespeeld bij de tegenvallende jaarcijfers. Sinds enige jaren rommelt het bij de ICT-dienstverlener rondom de invloed die de levenspartner van de eigenaar, Rian van Rijbroek, op de bedrijfsvoering zou hebben.

Daarnaast speelt er ook een rechtszaak rondom een ontslagzaak, waarbij de ex-partner van Sanderink, Brigitte van Egten, betrokken is. Taams en Rosengarten geven aan dat het gaat om een privézaak en dat het bedrijf er niet bij betrokken is.

Toekomstige plannen

Voor de nabije toekomst wil Centric meer investeren in diepe relaties met klanten. Vooral met klanten die meerdere diensten willen afnemen, in plaats van enkele. Daarnaast wil Centric ook nauwer samenwerken met technologiepartners voor het creëren van oplossingen voor klanten, waarbij de ICT-dienstverlener als regisseur kan optreden. Verder is het bedrijf van plan ‘strategische investeringen’ te doen.

Tip: Oprichter Gerard Sanderink stopt als bestuurder van Centric na ophef