1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Free Software Foundation (FSF) heeft de FSF High Priority List opnieuw opgestart. De FSF heeft voor de nieuwe lijst tevens een geld-donatie gekregen en vraagt nu om input.

De FSF heeft voor de nieuwe high priority-lijst direct een eerste geld-donatie gekregen van 10.000 dollar van Worldlabel.com. Het geld wordt gebruikt voor het bekostigen van de projecten op de lijst. De FSF roept tevens op om in de community een discussie te houden over de grootste problemen die ze tegenkomen bij het gebruiken van vrije software om de lijst te verbeteren.

De FSF high priority-lijst is een lijst met projecten die een vervanging vormen voor populaire niet-vrije software. Deze projecten moeten dus een vrij alternatief vormen voor de gaten waar vrije-software geen alternatief kan bieden voor niet-vrije sotware. De lijst is dynamisch en de FSF roept dan ook op om de grootste knelpunten in het gebruik van vrije software door te sturen naar de FSF. De problemen die het meeste voorkomen krijgen een hoge prioriteit.

De projecten op de lijst zullen extra geld ontvangen van de FSF om de ontwikkeling te bekostigen. Het geld dat hiervoor nodig is zal uit de geld-donatie van Worldlabel.com beschikbaar komen.