2min

Tags in dit artikel

, , ,

Seagate, het bedrijf dat bekend is vanwege zijn harde schijven, heeft onlangs de kwartaalcijfers aan het publiek bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de nettowinst van het bedrijf behoorlijk is afgenomen gedurende het afgelopen kwartaal.

Zo is de nettowinst van het bedrijf met 83,1 procent gedaald ten opzichte van voorheen. Er wordt dus nog wel steeds winst gemaakt door Seagate, maar deze winst valt dus een stuk lager uit. Dit zou te wijten zijn aan de financiële crisis die op dit moment heerst.

In het derde kwartaal van dit jaar ging de omzet van Seagate met drie miljard dollar achteruit. Deze drie miljard dollar is ongeveer 8,2 procent minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Het lukte het bedrijf echter wel om meer harde schijven af te zetten in de afgelopen periode, maar de verkoopprijzen van deze harde schijven zijn de laatste tijd behoorlijk afgenomen. Daardoor daalde de nettowinst van ongeveer 350 miljoen dollar naar ongeveer 60 miljoen dollar (de gedaalde 81,3 procent van de nettowinst). Door een aantal wijzigingen in de boekhouding kan dit echter nog worden verhoogd naar een bedrag van 71 miljoen dollar.

Bill Watkins, de topman van Seagate, heeft aangegeven dat het voor Seagate de komende tijd geen pretje zal worden. Seagate verwacht in het vierde kwartaal van 2008 een nettowinst te behalen die tussen de 60 miljoen dollar en 80 miljoen dollar ligt. Bill Watkins laat weten dat hij Seagate sterk genoeg acht om de financiële crisis fatsoenlijk door te komen.