1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft zijn eerste resultaten over het eerste fiscale kwartaal van 2009 bekendgemaakt. Het bedrijf uit Redmond kondigde aan dat het kwartaal geëindigd is met negen procent meer omzet, naar recordaantal van 15,06 miljard dollar.

Vooral de Xbox 360-verkopen deden het bedrijf veel goed, zeker omdat de productiekosten van het apparaat omlaag gebracht werden. Ook de zakelijke software-divisie van het bedrijf legde hen geen windeieren.

"Onze klanten vragen ons hoe ze geld kunnen besparen en meer met minder kunnen doen?", aldus Kevin Turner, COO van Microsoft.

"Microsoft heeft hierin een unieke positie om klanten geld te doen besparen door het samenvoegen van leveranciers, meer productiviteit en lagere een lagere TCO (Total Cost of Ownership) te bieden vanwege ons uitgebreide product-portfolio".

Ondanks dat Microsoft 2,2 miljoen Xbox 360-consoles wist te verkopen ten opzichte van het vorige fiscale jaar (400.000 meer consoles dan een jaar eerder) daalden de verkopen van de Entertainment and Devices-afdeling naar 1,8 miljard.

Microsoft heeft in totaal 22 miljoen Xbox 360-consoles verkocht. Dat is slechts twee miljoen minder dan het aantal verkochte exemplaren van de originele Xbox-console.