Apple spreekt zich openlijk uit voor homohuwelijk

Apple, bekend om zijn progressieve houding, publiceerde afgelopen weekend een officieel standpunt waarin het zich openlijk uitspreekt voor het homohuwelijk in Californië en tegen voorstellen om huwelijken voor hetzelfde geslacht te verbieden.

Apple spreekt zich openlijk uit voor homohuwelijkOm het standpunt kracht bij te zetten doneerde het bedrijf tevens 100 duizend dollar aan de ‘No on 8’-campagne. De No on 8-campagne is een campagne die zich tegen ‘Proposition 8’ keert, een voorstel om huwelijken tussen het gelijke geslacht in de staat Californië te verbieden.

De consument van consumentenelektronica doet dit naar eigen zeggen omdat het vindt dat de fundamentele rechten van een mens – waarmee ook het recht om te trouwen – niet gebonden moet zijn aan de seksuele geaardheid. "Apple ziet dit als een probleem met de burgerrechtenkwestie en spreekt zich daarom openlijk uit tegen Proposition 8", aldus het bedrijf.

Apple was eerder al een van de eerste bedrijven in de staat Californië dat gelijke rechten en voordelen – ongeacht geslacht of seksualiteit – aan zijn werknemers toekende.

Bron:Techzine Redactie