1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een benchmark-rapport van onderzoeksbureau Ernst & Young blijkt dat Dordrecht de beste gemeente is, wat betreft het digitaal loket.

In het rapport van 2007 stond Leidschendam-Voorburg nog bovenaan. Dordrecht, die vorig jaar derde stond, heeft echter hard gewerkt en de eerste plaats weten te veroveren. De topplek voor Dordrecht komt doordat de gemeente, in vergelijking met andere gemeentes, de meeste service online biedt. Zo kan men in Dordrecht veel zaken online regelen, meer dan in andere gemeentes mogelijk is.

Het onderzoeksbureau herhaalt jaarlijks de test. Hierbij valt volgens de onderzoekers op dat: "De volwassenheid van digitale dienstverlening binnen de lokale overheid het afgelopen jaar sterker is gegroeid dan in voorgaande jaren. Wel merken wij dat de digitale dienstverlening aan burgers verder is ontwikkeld dan die aan het bedrijfsleven."

Den Haag weet als tweede te eindigen in de test. Dordrecht en Leidschendam-Voorburg hebben van plaats geruild, Leidschendam-Voorburg staat nu namelijk op de derde plaats.