min

Tags in dit artikel

, ,

In het afgelopen kwartaal heeft Hoogeveen het weten te presteren om de beste gemeentelijke website te maken. In het onderzoek van Online Monitor Digitale Gemeenten is deze Drentse als eerste geëindigd. Op de tweede plaats is Rotterdam geëindigd en Delft moet het met een derde plaats doen. Minister Van Boxtel heeft in het jaar 2000 een belofte gedaan dat binnen twee jaar alle Nederlandse gemeente een eigen website zouden hebben. Na gemeentelijke herindelingen telt Nederland 458 gemeenten waarvan er nu 378 online zijn.

Op de website van Online Monitor worden de website’s beoordeeld op vormgeving, inhoud, gebruiksvriendelijkheid en dienstverlening. De Online Monitor registreert niet alleen nieuwe digitale gemeenten maar adviseert ook over verbeteringen in dienstverlening voor de burger. Via een puntensysteem berekent de monitor de top vijftig.

Hoogeveen heeft volgens de monitor met 156 punten de meeste inhoud en met 45 punten de beste communicatie en dienstverlening. Hilversum haalt nog net een vijftigste plaats met 134 punten voor inhoud en 20 punten voor de communicatie met de burger.