Apple doorbrak onlangs zijn eigen geheimhoudingsbeleid en meldde een Mac Mini-fan dat er een nieuwe Mini in aantocht is. Het lot van de Mini is de laatste tijd een hot item op Apple-nieuwsgebied.

Hoewel er aanvankelijk geruchten de ronde deden dat het einde van de Mac Mini toch wel erg dichtbij was, werden deze kort daarna gevolgd door berichtgeving van het bedrijf Macminicolo dat naar eigen zeggen zeker weet dat er een nieuwe Mac Mini in aantocht is. Het bedrijf lijkt gelijk te hebben, want een Apple-medewerker heeft een klant gemeld dat Apple zich bewust is van de populariteit van het product en dat hij geduld moet hebben.

Dit duidt er op dat Apple wederom de Mini nieuw leven in zal blazen. Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat de kleine Mac een update kreeg en loopt qua hardware dan ook behoorlijk achter op de nieuwe Macs. Eerder meldde Macminicolo al dat ze zeker weten dat de Mini 802.11n draadloos internet krijgt en ook een snellere processor, MiniDisplay-poort en een grotere harde schijf behoort volgens het bedrijf tot de mogelijkheden.

De vraag is vervolgens wanneer we een update van de Mini kunnen verwachten. Dit jaar lijkt uitgesloten, want een Apple-woordvoerder maakte begin deze week bekend dat er dit jaar geen nieuwe producten meer komen. Daarmee vervloog al de hoop op een bijgewerkte iMac en ook een Mac Mini lijkt daarmee uitgesloten. Meest voor de hand liggend moment zal de Macworld Expo 2009 in januari zijn, waar Apple-topman Steve Jobs traditioneel ook een keynote geeft.