min

Tags in dit artikel

, ,

KPN heeft te kennen gegeven interesse te hebben in de Duitse tak van telecomconcern O2. Er zal echter eerst overeenstemming moeten komen tussen KPN en het moederbedrijf Telefónica.

Volgens Ad Scheepbouwer, topman bij KPN, zal een overname van O2 door KPN voor beide partijen positief uitvallen. Dit zal niet de eerste telecomaanbieder zijn die door KPN in Duitsland overgenomen wordt. Op dit moment is KPN al eigenaar van het Duitse E-Plus. Met de overname elimineert KPN een directe concurrent in Duitsland. Scheepbouwer meent dat er voldoende synergie zal zijn tussen zijn bedrijf en O2.

Tijdens de economische crisis probeert het bedrijf toch om de marges tussen de 35 en 40 procent te houden. Scheepbouwer geeft echter aan dat er niet actief op zoek wordt gegaan naar bedrijven die overgenomen kunnen worden. KPN heeft echter nog één probleem aangezien Telefónica O2 namelijk nog niet te koop aangeboden heeft.

KPN ziet een goede markt in Duitsland. Met E-Plus is het een goede prijsvechter in Duitsland. De omzet steeg namelijk de eerste drie kwartalen van dit jaar met 9,1 procent. Met de overname van de concurrent O2 krijgt KPN een hele sterke positie als telecomaanbieder.