KPN heeft geen koper kunnen vinden voor de Duitse telecomprovider E-Plus. Eigenlijk zou KPN het onderdeel eerder van de hand hebben willen doen, maar de zoektocht naar een koper zou nu dus gestrand zijn door onvoldoende interesse.

Naar eigen zeggen zouden er wel gesprekken zijn gevoerd, maar hier is niets uit voort gekomen. De voornaamste redenen hiervoor zou geldgebrek bij andere partijen zijn. Zo werd er een, volgens KPN, behoorlijk ondergewaardeerd bod uitgebracht, wat niet overeenkwam met de visie van waarde vanuit KPN. De desinteresse voor E-Plus is een doorn in het oog voor KPN, welke het onderdeel graag van de hand zou willen doen. Een verkoop zou miljarden euro’s op kunnen brengen.

Desondanks heeft KPN een verkoop van E-Plus voorlopig dus weer noodgedwongen in de ijskast moeten zetten. Het Nederlandse bedrijf maakte eerder dit jaar bekend dat zij naast het Duitse E-Plus ook het Belgische onderdeel Base zou willen verkopen. KPN liet in de berichtgeving over E-Plus niets los over de gang van zaken rond een eventuele overname van Base.