2min

Schneider Electric en Dell Technologies hebben samen een oplossing ontwikkeld die het afsluitproces voor hyper-converged infrastructure en de bijbehorende vm’s geautomatiseerd in goede banen moet leiden.

Het bieden van technologie voor het geautomatiseerd afsluiten van vm’s binnen HCI vormt onderdeel van andere gezamenlijke oplossingen die de techbedrijven samen ontwikkelen. Deze oplossingen zijn ontwikkeld om de complexiteit van hybride IT-omgevingen te beperken.

Concreet bestaat het gezamenlijk ontwikkelde automatische afsluitsysteem voor HCI-infrastructuur uit een integratie tussen de APC PowerChute van de energiemanagementspecialist en het VxRail HCI platform van de techgigant.

De toepassing moet alle vm’s en de daarin bevindende workloads veilig en langzaam afsluiten op een VxRail cluster wanneer de energievoorziening faalt. Bijvoorbeeld nadat de back-up accuduur van een UPS tijdens een grotere stroomstoring zijn limiet heeft bereikt. Vm’s moeten in dit geval op een verantwoorde wijze worden afgesloten, anders kan dat verloren gaan of beschadigd raken, aldus beide leveranciers.

Functionaliteit

De integratie tussen de systemen bestaat uit APC UPS-apparatuur en APC PowerChute-software van Schneider Electric, in combinatie met en een VxRail-systeem van Dell Techologies. Deze drie onderdelen zijn samengebracht in een geïntegreerd en vooraf geconfigureerd platform. Dit platform biedt een HCI-omgeving op basis van VMware.

De APC PowerChute-software communiceert via het netwerk met de APC UPS en voorkomt automatisch dat bij een extreme stroomstoring dataverlies of -corruptie optreedt. Dit door het systeem en vm’s op een verantwoorde manier af te sluiten. Uiteindelijk wordt ook het hele VxRail cluster op deze manier afgesloten.

De oplossing biedt ook functionaliteit voor het automatisch heropstarten van het cluster en alle bijbehorende vm’s. Zodra de energievoorziening weer op gang komt, starten de HCI-systemen dat geheel automatisch weer op. Het beperkt de downtime.

Onderdeel van groter programma

De oplossing vormt ook onderdeel van de vorige maand uitgebrachte update van zijn EcoStruxure Data Center Infrastructure Management (DCIM)-softwareportfolio. Dit naast de introductie van een serie modulaire datacenter units die ervoor moeten zorgen dat datacenterinfrastructuur sneller en makkelijker kan worden uitgerold.