Een vijftal Belgische bedrijven op het gebied van connectiviteit, cloud en datacenters hebben de Belgium Digital Infrastructure Association (BDIA) opgericht. Deze brancheorganisatie wil de digitale infrastructuur in België op de kaart zetten, zodat bedrijven zich daar makkelijker gaan vestigen.

De vijf oprichters van de BDIA, Kelvin, ABB, Win, Stulz en Datacenter United, willen met de brancheorganisatie een professioneel aanspreekpunt voor de hele Belgische cloud- en datacentersector opzetten. De BDIA moet een platform worden waar de hele Belgische IT-infrastructuursector kan samenwerken om de Belgische digitale economie en het bijbehorende ecosysteem te stimuleren.

België als vestigingsplaats stimuleren

Hoofddoel van de net opgerichte branchevereniging is het aantrekkelijk maken van België als vestigingslocatie voor IT-bedrijven in Europa. Vooral vanwege de centrale ligging die het land heeft. Dit maakt het land een ideale uitvalsbasis voor de bedrijven.

Verder ontwikkelen sector

Daarnaast wordt het de taak van de BDIA om alle digitale infrastructuurbedrijven te helpen bij hun ontwikkeling en dat van het hele ecosysteem. De brancheorganisatie zal hiervoor evenementen gaan organiseren waarbij netwerken en verbinden centraal staan. Ook wordt het een taak de zichtbaarheid van de digitale infrastructuursector te vergroten. Verder moet de BDIA ook de werkgelegenheid in de sector stimuleren.