AMD gaat wellicht personeel ontslaan

Ook AMD lijkt last te ondervinden van de financiële crisis. Volgens de website Fudzilla is de onderneming namelijk van plan om in januari 2009 personeel te gaan ontslaan.

AMD gaat wellicht personeel ontslaanOp dit moment werken er zo’n 260 werknemers in Europa voor AMD. Er gaan geruchten de ronde dat hier ongeveer 100 werknemers ontslagen gaan worden en dat is dus bijna de helft van het gehele personeelsbestand in Europa op het moment van schrijven.

In de meeste branches lopen de verkoopcijfers terug en ook AMD verwacht dat er geleden gaat worden door de financiële crisis. Om problemen te voorkomen zou het bedrijf er daarom voor hebben gekozen om werknemers te gaan ontslaan, aldus Fudzilla. Europa lijkt echter niet de enige plek te zijn. Ook in Texas zouden er werknemers ontslagen gaan worden.

Het lijkt erop dat AMD zich in Europa wil gaan concentreren. Als deze ontslagen daadwerkelijk gaan plaatsvinden dan is het kantoor in Milaan qua werknemers het grootste en de tweede plek wordt ingenomen door München.

Bron:Fudzilla