AMD gaat zo’n 1400 werknemers ontslaan, dit doet het bedrijf doordat het is genoodzaakt om fors te bezuinigen. Het uiteindelijke doel is om minimaal 200 miljoen dollar te besparen.

Door het ontslaan van de 1400 werknemers verdwijnt bij AMD zo’n tien procent van het totale personeelsbestand. De gedwongen bezuinigingen komen vooral door de strubbelingen die het bedrijf het afgelopen jaar doormaakte. AMD kende vooral veel problemen met chipfabrikant Global Foundries, het bedrijf dat de chips voor AMD daadwerkelijk produceert. Deze fabrikant ondervond problemen bij het produceren van een chips op 32nm waardoor AMD zelfs met een tekort aan Fusion chips kwam te zitten. Door deze problemen draaide AMD uiteindelijk een stuk minder omzet dan verwacht.

Een andere reden voor de ontslagen zou zijn dat er na deze reorganisatie intern beter gecommuniceerd zou kunnen worden. De ontslagen zijn niet land of regio gebonden en vallen wereldwijd. De eerst ontslagen zullen in de komende maanden gaan vallen, AMD hoopt eind maart 2012 al klaar te zijn met deze reorganisatie. Voor de reorganisatie trekt AMD 110 miljoen dollar uit.