AMD heeft een slecht derde kwartaal achter de rug, dit bleek uit de kwartaalcijfers die gisteren gepresenteerd werden. De chipfabrikant zag de omzet met 25 procent dalen vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De omzet zakte naar 1,27 miljard dollar. Daarnaast deelde het bedrijf gisteren mee afscheid te willen nemen van 15 procent van het personeelsbestand.

Ongeveer een jaar geleden liet AMD ook al 1400 werknemers gaan vanwege een herstructurering en daar komen nu 1700 ontslagen bij. Op dit moment werken er 11.813 werknemers bij AMD. Eerder gingen er echter geruchten dat maar liefst 20 tot 30 procent van alle werknemers op straat gezet zou worden, maar dit lijkt dus uit zijn verband gerukt te zijn.

Rory Read, CEO AMD, gaf in een verklaring aan: "De pc-industrie gaat door een moeilijke periode, waarin veel verandert. Dit raakt zowel ons als de hele industrie. Het is duidelijk dat de trend die ingeslagen is de industrie zal veranderen, maar dit verloopt veel sneller dan dat we verwacht hadden. Als gevolg zullen we snel onze strategische initiatieven moeten aanpassen om AMD zo te positioneren dat het voordeel van de veranderingen kan hebben en om in een minder duur bedrijfsmodel te veranderen. De herstructureringen moeten onze productontwikkeling vereenvoudigen, de rendabiliteitsdrempel verlagen en er voor zorgen dat we sneller kunnen inspringen op kansen die de industrie ons biedt."

Ook voor de komende periode denkt AMD dat het nog verliezen zal moeten incasseren. Het omslagpunt moet ergens volgend jaar komen, als het nieuwe bedrijfsmodel volledige operatief is, vanaf dan zou het bedrijf weer omhoog kunnen kijken, zo verwacht de chipfabrikant.