IBM gaat zich wellicht richten op games

BBC News heeft op de technische sectie van haar site een blogpost geplaatst over International Business Machines, kortweg IBM. Het IT-bedrijf zou zich namelijk willen gaan richten op games met als gevolg dat het bedrijf wil gaan toetreden tot de gamesmarkt.

IBM gaat zich wellicht richten op gamesHet bedrijf wil zich graag gaan richten op meerdere sectoren. Het aantal producten dat IBM aanbiedt moet daarom verhoogd gaan worden. Tevens heeft het bedrijf zich als doel gesteld om op deze manier de algehele kosten die gemaakt worden in mindering te brengen.

David Laux, één van de topmannen binnen het bedrijf, zegt onder andere het volgende over de ideeën van IBM: "We zijn er achter gekomen dat je met behulp van games unieke vaardigheden kunt ontwikkelen, gezien het grote aantal verschillende genres. Zo heb je de casual games die het geheugen verbeteren en de speler traint om onderscheid te kunnen maken tussen kleine details, en zijn er de shootergames die het reactievermogen verder ontwikkelen. Verder zijn role playing-games als World of Warcraft uitermate geschikt om leiderschapskwaliteiten bij iemand naar boven te brengen."

Er zijn door IBM op dit moment nog geen concrete plannen gemaakt en het concept staat dus ook nog in de steigers. Op het moment van schrijven is het dus ook nog niet duidelijk wat IBM exact wil gaan doen. Zo is er nog niet bekendgemaakt op welk genre IBM zich met name wil gaan richten. Tevens is er niet bekendgemaakt wanneer IBM wil gaan beginnen met de productie van games.

Bron:Nu