min

Tags in dit artikel

, , , ,

De kredietcrisis treft nu ook Logitech, fabrikant van onder andere randapparatuur. Logitech zag namelijk de verkoopcijfers dalen en verwacht niet dat daar op korte termijn verandering in komt.

Om die reden heeft Logitech besloten om een reorganisatie door te voeren. Dit houdt in dat er zo’n 525 werknemers opzoek moeten naar een nieuwe baan. Op dit moment werken er wereldwijd zo’n 3500 mensen bij Logitech. In totaal zal dus vijftien procent van de werknemers ontslagen worden.

De directe oorzaak is de daling van de verkoopcijfers aan het eind van 2008. Naast de ontslagen zal Logitech ook de verkoopverwachtingen van 2009 bij gaan stellen. Op dit moment was de verwachting een daling van zes tot acht procent. Hier komt het bedrijf nu op terug en zal 20 januari de nieuwe verwachtingen bekend gaan maken.

"De verkoopcijfers zijn in december scherp gedaald. We verwachten dat de economie in de komende maanden nog verder achteruit gaat en nemen daarom direct stappen om onze onkosten in overeenstemming te brengen met wat waarschijnlijk een langere recessie gaat worden." aldus directeur Gerald P. Quindlen.