2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De prijs voor het vervangen van de accu van de 17 inch MacBook Pro is uitgekomen en blijkt behoorlijk hoog te zijn. Apple hoopt dit goed te maken door te zeggen dat de batterij lang mee zal gaan.

Bij de eerste beelden van de nieuwe 17 inch Macbook Pro stonden veel mensen te popelen om het product eindelijk in hun handen te mogen houden. Het strakke nieuwe aluminium design trok de aandacht van veel mensen.
De opwinding en vreugde veranderde echter al snel in bezorgdheid op het moment dat Apple haar product daadwerkelijk aankondigde op MacWorld en toonde dat de batterij veel moeilijker te vervangen zou zijn.

De voorganger van deze MacBook had dan niet het mooie aluminium design dat deze nieuwe versie heeft, maar wat het wel had was een relatief goedkope batterij. De nieuwe laptop, waarvan beloofd wordt dat hij 8 uur mee gaat op een volle accu, beschikt over een extreem moeilijk te vervangen batterijontwerp.

Apple heeft verder geen details vrij willen geven over deze kwestie. Het enige dat uit een discussie tussen vertegenwoordigers van Apple en Gizmode naar buiten is gekomen, is een bevestiging van de kosten voor het vervangen van de batterij. Deze kosten zouden maar liefst 179 dollar zijn.

Apple belooft echter wel dat de batterij tot 1000 keer opgeladen zou moeten kunnen worden. Dat betekent dat bij een gemiddelde gebruiker van 200 keer opladen per jaar de batterij 5 jaar mee zou moeten gaan. Echter is het voor de intensievere gebruikers al een stuk minder rooskleurig. Bij het dagelijks opladen van de notebook zou de accu nog maar 3 jaar of minder mee gaan.

Deze nieuwe batterij vertegenwoordigt wellicht de meest dure vervanging tot op heden. Zelfs de accu van de MacBook Air kost slechts 129 dollar om te vervangen. De batterij die gebruikt wordt in de nieuwe 17 inch MacBook Pro bestaat echter uit een nog geavanceerde ontwerp, zo verklaart Apple. Volgens Apple komen hier dan ook de kosten uit voort.