1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Juist op het moment dat het slechter gaat met de economie, ziet Skype, een bedrijf dat Voice over IP-software aanbiedt, een flinke verhoging van de nieuw geregistreerde gebruikers.

Volgens Scott Durchslag, operating officer van Skype, komt deze extra stijging doordat veel mensen wanhopig gaan proberen om hun telefoonrekeningen zo laag mogelijk te houden. "Mensen merken dat zij waarde en kwaliteit kunnen krijgen zonder dat zij hiervoor veel hoeven te betalen," zo vertelde hij. Skype zelf is op dit moment aan het kijken om ook de interesse te wekken van bedrijven. Durchslag zegt dat verschillende bedrijven al naar hen toe zijn gekomen om te kijken of ze ook bepaalde pakketten af kunnen nemen.

Skype zelf biedt dowloadbare software aan die gebruikers in staat stelt om gratis gesprekken te voeren met andere Skype-gebruikers en goedkope gesprekken te voeren met mobiele telefoons en andere vaste lijnen. Daarnaast biedt Skype ook gratis videochat aan.

Durchslag vertelde dat het bedrijf 370 miljoen geregistreerde gebruikers heeft en hier per kwartaal ongeveer 30 miljoen bij komen.