Vietnam heeft besloten langzaam-aan over te stappen op opensourcesoftware. Zo heeft het ministerie van informatie en communicatie (Ministery of Information en Communication) besloten om diverse overheid-computers gebruik te laten maken van opensourcesoftware.

Zo wil Vietnam voor het einde van juli diverse werknemers laten werken met behulp van Firefox en Thunderbird, maar ook de office-suite gaat vervangen worden door OpenOffice, zo blijkt uit het persbericht.

Aan het eind van juni moet ongeveer de helft van alle computers voorzien zijn van de opensourcesoftware en de medewerkers moeten er dan ook mee kunnen werken. Aan het eind van 2009 moet ongeveer zeventig procent van alle computers over zijn en aan het eind van 2010 moet alles over zijn.

De beweging kwam op om het aantal illegale softwarepaketten op overheid-computers tegen te gaan. Ook computer-verkopers worden nu opgeroepen de computers, die naar de overheid moeten, te voorzien van legale software en opensource-alternatieven. In 2004 is Vietnam ook al akkoord gegaan met een plan om diverse instellingen te voorzien van opensourcesoftware, waaronder de overheid. Maar ook scholen deden bijvoorbeeld mee met dit plan.