min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Naast Lenovo, Intel en ook Logitech heeft ook Seagate, een fabrikant van harde schijven, last van de kredietcrisis. Het bedrijf is dan ook genoodzaakt om een reorganisatie door te voeren.

De reorganisatie houdt in dat zo’n tien procent van de in totaal achtduizend Amerikaanse werknemers op zoek moeten naar een nieuwe baan. Naast de gewone werknemers zullen ook twee topmannen worden ontslagen. Het gaat om CEO Bill Watkins en de voorzitter en COO Dave Wickersham.

De positie van Watkins zal overgenomen worden door Stephen Luczo. Deze baan is niet nieuw voor hem aangezien hij al CEO van Seagate was tussen 1998 en 2004. Het lukte Luczo toen om Seagate uit een dal te halen en het bedrijf hoopt nu dat Luczo dit nog een keer kan doen. Wickersham zal vervangen worden door Robert Whitmore, die nu nog executive vice-president en CTO is.

In totaal zijn er zo’n 53.000 mensen werkzaam bij Seagate. De kredietcrisis zorgt ervoor dat de IT-budgetten van bedrijven fors zijn gedaald waardoor ook Seagate het aantal orders ook fors ziet dalen. Hierdoor is een reorganisatie onvermijdelijk.