1 min

Onlangs meldde Reuters al dat fabrikant Seagate Technology 1.600 werknemers in de Verenigde Staten op straat ging zetten. Nu blijkt dat er nog meer banen gaan sneuvelen. In een officieel bericht op zijn website schrijft het bedrijf voor eind volgend jaar 6.500 banen te schrappen.

Bedrijfsonderdelen van over de hele wereld moeten daarvoor samengevoegd worden. Daarnaast vallen er ook reguliere ontslagen, waar precies en in welke divisies is niet onthuld door het bedrijf. Wel is het stellig in zijn planning: eind 2017 moeten de ontslagen allemaal gevallen zijn.

Met de ontslagen gaan wel flinke kosten gepaard: men verwacht zo’n 164 miljoen dollar uit te moeten geven. De herstructureringen passen binnen een trend bij het bedrijf, dat de afgelopen jaren al vele duizenden mensen moest ontslaan. De extra ontslagen vallen door de krimpende pc-markt. Het bedrijf verkocht afgelopen jaar 37 miljoen harde schijven, wat een omzet van ongeveer 2,82 miljard dollar opleverde.

Overigens was de krimp in de pc-markt afgelopen kwartaal lager dan verwacht. Wereldwijd was de verkoop van computers met 4,5 tot 5,2 procent gedaald, minder dan de voorspelde 7,4 procent.