2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens diverse bronnen lijkt Microsoft bezig te zijn met een onderzoek om geld te besparen. Microsoft overweegt hierbij om banen op te zeggen en zo mensen te ontslaan. Microsoft onttrekt zich voorlopig in ieder geval van commentaar op eventuele ontslagen.

Volgens de bronnen is het zeker dat Microsoft zoekt naar manieren om geld te besparen, hoe het bedrijf dit wil gaan doen is nog niet duidelijk. De bronnen zeggen tevens dat Microsoft niet echt een bedrijf is dat graag mensen ontslaat, daarom zou de softwaregigant nog opzoek zijn naar alternatieven. Het is nog niet duidelijk om hoeveel banen het zou gaan. De bronnen zeggen echter wel dat het minder banen zullen zijn dan de vijftienduizend die elders gespeculeerd worden.

Steve Ballmer gaf vorige week al aan dat ook Microsoft moet zoeken naar manieren om geld te besparen. "We moeten het juiste evenwicht zien te vinden", stelt Ballmer. "Wanneer we iets gevonden hebben, weet ik zeker dat jullie het ook zullen horen."

Het is mogelijk dat Microsoft enkele ontslagen aankondigt aanstaande donderdag. Dan worden namelijk de laatste gegevens bekend gemaakt wat betreft de fiscale-stand van het bedrijf. De vorige ‘round-up’ hiervan vertelde dat ook Microsoft te lijden had onder de economische malaise. Desondanks bleek wel dat Microsoft’s totale personeelsbestand was gegroeid naar 91.000 medewerkers. Een groei van 15 procent in 2008.

Uit een verslag van Reuters blijkt dat Microsoft’s winst het komende jaar wel eens gestaag kan gaan stijgen. Volgens analisten komt de groei namelijk uit op vijf procent, een vrij laag percentage.

Ondanks alles lijkt het erop dat Microsoft het niet zo slecht doet, het bedrijf heeft namelijk twintig miljard dollar in de schatkist en diverse contracten openstaan. De verwachting is tevens dat de schatkist ingezet kan gaan worden, Microsoft zal namelijk blijven investeren, zo denkt men.