min

Tags in dit artikel

, ,

Veel sectors lijden onder de economische crisis. Voor de verhuurders van computers pakt het echter voordeliger uit. Die zien het aantal huurcontracten namelijk stijgen door de crisis.

Zo ook de full service ICT-dienstverlener voor middelgrote en grote ondernemingen, Kender Thijssen. Deze dienstverlener zag de omzet tijdens de economische malaise namelijk stijgen met maar liefst twintig procent. Blijkbaar zien bedrijven het huren van computers als een beter en vooral goedkoper alternatief dan het zelf aanschaffen van de systemen.

"Waar in de afgelopen jaren de vraag naar tijdelijke ICT-capaciteit een vlak verloop vertoonde, zien we nu ineens de vraag naar inzet van tijdelijke ICT sterk groeien. Ook de verschuiving van kortlopende verhuur naar langlopende contracten tot één jaar is opmerkelijk", aldus Ron Dikhoff, algemeen directeur Kender Thijssen. Zo sloten onlangs Rijkswaterstaat en Unesco belangrijke verhuurcontracten af.

Het is voor veel bedrijven onmogelijk om projecten uit te voeren zonder gebruik te maken van systemen die up-to-date zijn. Voor veel bedrijven is huren dan ook een goede oplossing, zowel op korte als op lange termijn.