1 min

Google Cloud trekt medio augustus 2023 de stekker uit de dienst IoT Core. Klanten hebben een jaar de tijd om over te stappen op een alternatief.

Recent maakte Google Cloud bekend per 16 augustus 2023 te stoppen met IoT Core. Tegelijkertijd ontvingen klanten van deze dienst een e-mail met de aankondiging, zo bericht TechCrunch.

De belangrijkste reden voor het stopzetten is dat Google gelooft dat partners het beter kunnen. Vooral Google-partners die zich echt in IoT-applicaties en -diensten hebben gespecialiseerd.

Reacties klanten

De komende tijd gaat Google Cloud zijn huidige IoT Core-klanten helpen om de transitie zo makkelijk mogelijk te maken. Onder meer door ze te voorzien van migratie-opties of alternatieve oplossingen. Daarnaast krijgen klanten een jaar de tijd om de migratie uit te voeren.

Niet alle klanten zijn blij met het nieuws, zo blijkt uit reacties op gebruikersfora.

Mogelijke alternatieven

De huidige klanten van Google Cloud IoT Core kunnen uitwijken naar gelijkwaardige diensten. Denk aan diensten die het via een cloudgebaseerde oplossing mogelijk maken IoT-devices te beheren en daarbij alle via deze devices lopende data verzamelen en analyseren.