2min

Dell Technologies heeft nieuwe VxRail-systemen aangekondigd die draaien op basis van VMware vSphere-versie 8. Ook introduceert de infrastructuurleverancier updates voor het APEX-portfolio.

De recente introductie van VMware vSphere 8 leidt ertoe dat ook de diverse datacenter infrastructuurleveranciers met systemen komen die deze versie van het VMware-platform ondersteunen. Vooral voor de werking van de opkomende Data Processing Units (DPU’s). De programmeerbare processors moeten in datacenteromgevingen hogere prestaties en meer efficiëntie brengen voor applicaties, maar ook netwerkomgevingen.

Nieuwe Dell VxRail systemen

Dell Technologies, dat VMware heeft afgestoten, introduceert nu een nieuwe reeks VxRail-systemen van gebundelde storage, rekenkracht en networking die VMware vSphere 8 draaien.

Onderdeel van de nieuwe systemen is de introductie van de DPU’s, die de systemen betere prestaties voor applicaties, networking en lagere kosten moeten bieden. Ook ondersteunen de systemen de nieuwste versie van storage-architectuur VMware vSAN (versie 8).

De VxRail-systemen komen in een compactere vorm dan oudere versies, zodat ze makkelijker in edge-locaties zijn te plaatsen. Denk hierbij aan Industry 4.0-omgevingen als fabrieken en andere industriële omgevingen, maar bijvoorbeeld ook aan ziekenhuizen.

Updates APEX

Naast de fysieke hardware-systemen, maakte Dell Technologies bekend voor VMware nieuwe oplossingen aan zijn IaaS-dienst Apex te hebben toegevoegd. Zo ondersteunen binnen dit portfolio APEX Cloud Services with VMware Cloud beheerde VMware Tanzu Kubernetes Grid-diensten. Hiermee kunnen ontwikkelaars makkelijker op containers gebaseerde applicaties ontwikkelen. Dit gaat direct via de interface van VMware vSphere.

De ook aangekondigde diensten APEX Private Cloud en APEX Hybrid Cloud bieden nu rekenkracht-only opties die meer flexibiliteit moeten brengen. Klanten kunnen hierdoor onafhankelijk hun rekenkracht- en storagebronnen schalen.

VxRail systemen voor AI

Verder biedt Dell Technologies nu de dienst Dell Validated Designs for AI – Automatic Machine Learning. Dit zijn geconfigureerde hyperconverged VxRail-systemen met specifieke opties voor het draaien van AI-ontwikkelsoftware. Denk aan AI-software van VMware, H20.ai en Nvidia. Hierdoor kunnen gebruikers tot 18 keer sneller nieuwe AI-modellen inzien en aanmaken.

De nieuwe Dell VxRail-systemen en opties komen later dat jaar beschikbaar.

Tip: VMware introduceert vSphere 8 en vSAN 8