1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit diverse geruchten blijkt dat Microsoft mogelijk geïnteresseerd is in een overname van het Israëlische bedrijf 3DV Systems. Dit bedrijf zou het marktaandeel in de console-markt kunnen vergroten.

Uit diverse peilingen blijkt dat de Wii de best verkopende console is. Microsoft en Sony hebben de ‘consoleslag’ namelijk ‘verloren’ van Nintendo, aangezien de Wii beter verkoopt dan respectievelijk de Xbox 360 en de PlayStation 3. Dit zou onder andere komen doordat de Wii meer gefocust is op bewegingen en dergelijk. De reden dat Microsoft mogelijk het bedrijf 3DV Systems wil overnemen.

Uit de geruchten blijkt namelijk dat Microsoft overnamegesprekken aan het voeren is met dit bedrijf uit Israël. Het bedrijf heeft zichzelf naamsbekendheid gegeven met de komst van de ZCam, een 3D-camera die bewegingen kan herkennen en omzetten. Op die manier kan Microsoft de ZCam uitbrengen als een accessoire voor de Xbox 360, in de hoop dat de verkopen zullen toenemen.

Microsoft weigert commentaar te geven op de geruchten die opgedoken zijn. De geruchten speculeren echter door en met de overname zou Microsoft een bedrag van 35 miljoen dollar betalen. De camera werd in 2007 al geïntroduceerd, toen had het systeem echter nog teveel kinderziektes. Naar verwachting is de camera nu voldoende ontwikkelt om Microsoft te helpen extra consoles te verkopen.