2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Xbox 360 krijgt, net als de PlayStation 2 nu al heeft in de vorm van de EyeToy, een eigen cameraatje waarmee mensen spelletjes kunnen spelen door met hun lichaam te bewegen. Dat hebben Microsoft en Gesturetek op de E3 bekendgemaakt.

Gesturetek zal de Xbox 360 ontwikkelaars voorzien van alle benodigde tools die het bedrijf ontwikkeld heeft. Gesturetek zal tegelijkertijd verder werken aan een uitgebreidere toolset, waar nog meer mee mogelijk is.

De Xbox Live Vision camera zal volgens de bedrijven voor elke Xbox 360 eigenaar een must zijn, omdat de functies van de camera geheel worden verweven in het systeem en de Xbox 360 dashboard. Microsoft wil verder gaan dan het simpel wegslaan van objecten zoals bij EyeToy de bedoeling was. Omdat de camera dankzij de technologie van Gesturetek de bewegingen van het volledige lichaam kan registreren, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zo geven beide bedrijven als voorbeeld een virtuele pokertafel, waaraan verschilleden Xbox Live spelers een potje aan het pokeren zijn. Een ander voorbeeld is een snowboardspel, waarbij de speler met zijn lichaam moet doen alsof hij objecten ontwijkt, door bijvoorbeeld opzij te leunen of te springen.

Andere mogelijkheden zijn het ontwijken van kogels, vissen met een hengel, muziek maken op virtuele muziekinstrumenten of het vechten met vijanden. Het lichaam van de speler verandert dus als het ware in een controller. Daarmee lijkt de camera een direct antwoord van Microsoft op de nieuwe controller van Nintendo, waarmee Nintendo eenzelfde soort resultaat wil bereiken.