De winkels die Microsoft van plan is te openen zullen ook naar Europa komen, zo meldt gamingsite MCV.

Microsoft maakte eerder deze maand bekend dat het van plan is winkels te openen waarin Microsoft-producten zoals Xbox 360-consoles en -games, Zune-mediaspelers en pc-games verkocht zullen worden. Om de winkels te leiden heeft het David Porter aangesteld.

Volgens sommigen wil Microsoft met de winkels vooral de concurrentie met Apple, dat zijn eerste winkel in 2001 opende en er nu 251 heeft, aangaan. Echter zijn Sony Centres ook een goede concurrent voor Microsoft.

"Ons hoofddoel is om de koopervaring van klanten van over heel de wereld te veranderen – om Microsofts vlaggenschippproducten op een betere manier te demonstreren, zodat het simpeler is om pc’s en apparaten aan te schaffen die echt doen waarvoor ze benodigd zijn", aldus een onbekende Microsoft-bron tegenover MCV.

Er zijn echter ook zorgen over de aangekondigde Microsoft-winkels. Zo vragen sommigen zich af wat voor impact deze stap zal hebben op de relatie met andere winkelgiganten. Microsoft denkt echter dat zij zullen profiteren van de nieuwe winkels.

"Een van de doelen van de winkels is om klanten beter te betrekken en om te leren over de koopervaring van een pc en een apparaat. Zo kunnen we alles wat we leren in onze eigen, en in andere winkels, toepassen."