2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft tegenover CNET bevestigd dat zijn eerste retailwinkels geopend worden in Arizona, California. De softwaregigant volgt met zijn retailwinkels het voorbeeld van concurrent Apple, dat wereldwijd al diverse Apple Stores geopend heeft.

Microsoft liet eerder deze maand weten dat het eigen retailwinkels gaat openen. Volgens Microsoft woordvoerdster Kim Stocks gebruiken meer dan een miljard mensen producten van Microsoft maar is er niet altijd een mogelijkheid om direct in verbinding te staan met die klanten. De opzet van de winkel is volgens Stocks gebaseerd op feedback van klanten en is gebaseerd op drie pijlers. "Mensen willen goede technologie, concurrerende prijzen en kundige medewerkers", aldus Stocks.


Gizmodo wist eerder de hand te leggen op schetsen voor de inrichting van de nieuwe winkels. Zo zouden de muren van de stores bestaan uit een gigantisch videoscherm, zouden er diverse Surface-computers aanwezig zijn en diverse hoeken met verschillende thema’s als Windows 7, Windows Media Center, Xbox, Zune enzovoorts. Verder is er een balie waar je vragen kunt stellen aan medewerkers, genaamd de Answers bar, die nog het best te vergelijken is met de Genius Bar van de Apple Stores. Behalve eigen producten is er ook plaats voor producten van derde partijen die bijvoorbeeld op Windows draaien.

Microsoft had al aangekondigd de concurrentie met Apple niet te schuwen en winkels te openen vlakbij bestaande Apple Stores. Op één van de eerste twee locaties, namelijk The Shops in Mission Viejo, is al een Apple Store te vinden. De tweede locatie de Scottsdale Fashion Square, heeft nog geen Apple Store. Volgens Microsoft is het de bedoeling dat er uiteindelijk wereldwijd winkels geopend gaan worden, maar wanneer dat moet gebeuren is vooralsnog onduidelijk. De eerste twee Microsoft-winkels zullen rond de herfst openen, zo rond de tijd dat Microsoft Windows 7 op de markt wil gaan brengen.