1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft kondigde op donderdag aan dat het winkels gaat openen om beter de concurrentie aan te kunnen gaan met Apple.

Het bedrijf uit Redmond dat naast Windows ook de Xbox 360 en Zune maakt, maakte niet bekend welke producten in de winkels verkocht zullen worden, ook liet het niet weten hoeveel, wanneer en waar de winkels geopend zullen worden.

Wel maakte het bekend dat het voor het leiden van de winkels een ex-Dreamworks-medewerker heeft ingehuurd genaamd David Porter. Porter is nu namelijk de vicepresident van de divisie retail stores bij Microsoft.

Er doen al lange tijd geruchten de ronde dat Microsoft zijn eigen winkel gaat openen. Het is dan ook vreemd dat Microsoft nu een winkel opent, in een tijd waarin klanten minder geld uitgeven vanwege de economische recessie. Hier hebben al veel bedrijven last van gehad, bovendien mislukte eenzelfde poging van Gateway enkele jaren geleden.

Microsoft hoopt met de winkels beter de concurrentie met Apple aan te kunnen gaan. Apple, dat op dit moment marktleider is op het gebied van muziekspelers en ook met name in de VS veel computers weet te verkopen, heeft wereldwijd al zo’n 200 stijlvolle winkels actief die een belangrijke rol spelen in het trekken van nieuwe klanten.

De softwaregigant heeft reeds geëxperimenteerd met winkels, zo richtte het een korte tijd geleden het Retail Experience Center in, dat in feite een nepwinkel was.