1 min

Nutanix overweegt zichzelf te laten overnemen, zo bericht The Wall Street Journal. Volgens ingewijden bekijkt de hyper-converged infrastructure (HCI)-leverancier een mogelijke verkoopoptie na interesse van een potentiële koper.

Volgens de krant wil mogelijk één of meerdere partijen Nutanix overnemen. De anonieme bronnen melden dat Nutanix daarom overweegt zichzelf aan te bieden en mogelijke geïnteresseerde partijen een bod te laten uitbrengen.

De voorkeur zou uitgaan naar private investeringsmaatschappijen. Ook IT-leveranciers worden niet uitgesloten. Dat er daadwerkelijk een deal komt, is overigens helemaal niet zeker.

Opbrengst hoger dan huidige waarde

Dat Nutanix een aantrekkelijke partij is, blijkt uit de voorspelling dat een mogelijke koper flink in de buidel moet tasten. Een overnamebod zou zeker hoger moeten liggen dan de waarde van 5,1 miljard euro (5 miljard dollar) waarop het bedrijf op dit moment wordt geschat. De aandelen van Nutanix zaten dit jaar grotendeels in een daling, maar de geruchten over een mogelijke verkoop deed de waarde afgelopen week wel weer met 23 procent toenemen.

In het vierde fiscale kwartaal van dit jaar boekte de HCI-leverancier ook uitstekende cijfers, zo werd vorige maand bekend. Dit leverde ook al een forse stijging van de aandelenwaarde op. Hiermee lijkt het bedrijf het beter te doen dan de rest van de techindustrie.

Transitie Nutanix

De overnamegeruchten over Nutanix komen op een moment dat de HCI-leverancier zelf ook grote veranderingen doorvoert. Het bedrijf is druk bezig over te stappen van een traditioneel softwarelicentiemodel naar een op abonnementen gebaseerd verdienmodel.

Tip: Nutanix overtreft financiële verwachtingen, aandeelprijs fors omhoog