1 min

Nutanix heeft in het vierde kwartaal van zijn fiscale jaar goede cijfers geschreven. Het overtrof de verwachtingen van investeerders, waardoor het aandeel nabeurs rond de 20 procent meer waard werd. Ook voor het eerste kwartaal van het komende fiscale jaar verwacht het bedrijf goede uitkomsten.

Nutanix lijkt het met de financiële cijfers het beter te doen dan de rest van de techindustrie. Veel techbedrijven noteerden de laatste tijd tegenvallende resultaten. Nutanix geeft zelf aan dat de kwartaalcijfers over het kwartaal gunstig waren en uiteindelijk voor een heel goed fiscaal 2022 zorgde.

Cijfers

In het vierde kwartaal boekte Nutanix een omzet van 385,5 miljoen dollar (384 miljoen euro). Dit is 1 procent minder dan dezelfde periode een jaar eerder. Desondanks vindt Nutanix het een goed resultaat.

De jaaromzet voor het fiscale jaar 2022 kwam uiteindelijk uit op ruim 1,5 miljard dollar. Dit is 13 procent meer dan in het fiscale jaar 2021.

Verwachtingen

De verwachtingen voor het komende fiscale jaar zijn ook gunstig, geeft Nutanix aan. Waar andere techbedrijven mindere verwachtingen hebben, voorziet Nutanix voor het fiscale eerste kwartaal van 2023 een omzet tussen de 410 miljoen dollar en 415 miljoen dollar. Nutanix schat de fiscale jaaromzet voor het hele fiscale jaar 2023 nu tussen de 1,77 miljard dollar en 1,78 miljard dollar.

Tip: Nutanix lanceert Files 4.1, extra bescherming tegen ransomware