1 min

Tags in dit artikel

,

Tegenvallende cijfers voor het technologieconcern IBM in het eerste kwartaal van dit jaar. Zelfs de voorspelling van analisten was positiever.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008 verliest IBM bijna 3 miljard aan omzet. Vorig jaar was de omzet in de eerste drie maanden van het jaar namelijk nog 24,5 miljard dollar terwijl dat dit jaar slechts 21,7 miljard dollar is. Dit is een daling van zo’n elf procent. Ook zag het bedrijf de nettowinst dalen naar 2,3 miljard dollar. Dit is slechts één procent minder dan vorig jaar.

Analisten hadden al voorspeld dat de omzet lager zou zijn ten opzichte van vorig jaar. De verwachting was dat de omzet zou dalen naar 22,5 miljard dollar, dit is dus fors lager uitgevallen. De oorzaak is de economische crisis waar veel bedrijven last van hebben. Door de crisis bezuinigen bedrijven vaak op de IT-voorzieningen wat dus zorgt voor tegenvallende resultaten bij IBM.

Door zich de laatste paar jaar meer te richten op software en dienstverlening heeft het bedrijf de schade beperkt gehouden. Dit komt onder andere door de sterke groei van het bedrijf in de afgelopen jaren.