Google is opnieuw aangeklaagd. In het verleden heeft Google al enkele zaken moeten uitvechten in de rechtszaal, waar er nu nog eentje bijkomt. De internetgigant is namelijk aangeklaagd vanwege de merknaam Android.

Volgens Eric Spechter is er namelijk sprake van een kopie van zijn naam. Hij heeft in 2002 namelijk de bedrijfsnaam Android Data Corporation vastgelegd, iets dat veel lijkt op Android. Spechter wil nu geld zien, omdat zijn merknaam ten onrechte wordt gebruikt. Google heeft de merknaam Android pas in 2007 geregistreerd.

Of het zaakje wel helemaal valide is, valt overigens nog te bezien. Het lijkt erop dat Eric Spechter expres zolang gewacht heeft met het aanklagen, zodat Google niet meer terug kan komen op de merknaam. Android is namelijk al wereldwijd uitgerold. Of Google echter gelijk krijgt voor de rechter is nog maar te bezien. Google heeft namelijk adviezen in de wind geslagen toentertijd en gewoon de merknaam geregistreerd. Schikken lijkt op dit moment de beste optie.

De Amerikaan Spechter eist honderd miljoen dollar van Google en de Open Handset Alliantie. De zaak is geregistreerd in de staat Illinois. Wat Google van plan is met deze zaak is nog niet duidelijk, de gigant kan nog zowel schikken als het daadwerkelijk uitvechten in de rechtszaal.