min

Tags in dit artikel

,

Vandaag heeft Microsoft aangegeven een tweede ontslagronde door te voeren om zo kosten te besparen. Deze ontslagronde is een onderdeel van een grote reorganisatie die in totaal zo’n 5 duizend banen zal kosten.

CEO Steve Ballmer heeft het personeel dit via e-mail medegedeeld. In januari gaf Microsoft al aan dat een grote reorganisatie onvermijdelijk was. Dit om de kosten die de economische crisis met zich meebrengt te besparen. Het is voor het eerst in 34 jaar dat Microsoft een dergelijke reorganisatie doorvoert. In april zag het bedrijf voor het eerst in 23 jaar de inkomsten dalen. De recessie heeft namelijk een grote invloed op consumenten die daardoor minder snel een computer aanschaffen.

In de e-mail van Ballmer wordt niet gesproken over hoeveel ontslagen het gaat. Wel staat er in dat na deze ontslagronde het grootste deel van de reorganisatie achter de rug zal zijn. Er gaan geruchten rond dat het gaat om 3 duizend ontslagen. Het gaat om werknemers uit de Verenigde Staten maar ook uit andere landen.

Een woordvoerder van Microsoft zei het volgende: "Als onderdeel van het plan dat we in januari hebben aangekondigd, zullen er werknemers ontslagen moeten worden om zo kosten te besparen. De ontslagen zullen verdeeld zijn over alle divisies."